Glede

cof

Tirsdagskveld og nymåne. Jeg har hatt en fin runde rundt i sentrum og opp bakkene nå i kveld med bikkjene mine. Det er deilig å kunne få av seg kontorhabiten og på med ulltøy og utesko og ut å gå. I kveld var det nydelig temperatur. Stille og vakkert.

davNymånen titter ned på meg. Vakkert. Jeg tenker så godt og sorterer tankene så bra når jeg er ute å går. Da filosoferer jeg. Men det viktigste er at jeg sorterer og rydder i harddisken min. Slik kan jeg få vekk noe av det jeg fyller opp med og som jeg ikke skal bruke mer energi på. Det samme skjer med meg når jeg kjører bil aleine over lengre strekninger. Og dette er veldig nødvendig for meg. For jeg registrerer mye rundt meg i løpet av dagen. Og ikke alt kan jeg lagre. Men tilbake til kveldsturen. Ingen mennesker møtte jeg. Og lite biler var det også. Jeg såg utover Seljord og tenkte på alle som pynter, vasker, baker og steller til den store høytiden. Og de som kanskje ikke har det så fint og ikke gleder seg til disse dagene i jula. Rart hvordan det er forskjell for oss. Jeg tenker også over hvor året har blitt av. Alt som ikke ble slik jeg hadde håpa. Og alt jeg innser jeg ikke får gjort i år.

Men, uansett, bikkjene er kjempefornøyde og har fått «lest aviser» ved hver eneste lyktestolpe. Det er fint for da tar de kvelden snart. Blir litt slitne disse små tassene med så korte bein. Men likevel noen maurer til å gå og å holde tempo. Uten de to samboerne der hadde jeg sikkert ikke gått så fin kveldstur.

Dagen i dag har vært varierenende som alltid. Vi har masse hyggelige mennesker innom på sentralen hver eneste dag. Og tirsdag er intet unntak. Det kommer damer for å trimme og spise frukt og skravle litt etterpå. Det er flyktningene på voksenopplæringa som kommer for å spise og prate.

cof

Det er leksehjelp for barna på tirsdager. Og i dag serverte Agnes pizza fordi det var siste dag før jul med leksehjelp. Vi starter opp igjen i januar. Barna var i perlehumør og elsket pizzaen. Og det ble brettspill, quiz og godteriposer etterpå. Jeg merket at nivået steg betraktelig på slutten etter at godteriet var fortært.

cof

Gleder meg allerede til januar og de søte barna kommer igjen på tirsdager.

sdr

Etter endt dag var det en av de flinke leksehjelperne som hadde invitert alle som er frivillige lærere på leksehjelpen til mat og drikk hjemme hos seg. Ja, for noen frivillige jeg har med meg. Nydelig hjem, nydelig mat og hyggelig prat. Det er absolutt noe å glede seg over en tirsdag ettermiddag. Sjefen for leksehjelpa hadde med nydelig blomsterbukketter til alle som hadde vært med på leksehjelpa og små taler ble holdt. Koselig avslutning for denne aktiviteten. Så takk til alle dere som gir og gir uten å kreve noe tilbake.

cof

Men det betyr at det ble ekstra lenge for de firbente å være hjemme alene i dag. De hoppet halvmeteren i stille høyde og delte ut sleiker i hytt og pine når matmor endelig kom hjem. Så kveldstur av litt lengre karakter var det minste jeg kunne by på for å gjøre opp for at jeg var borte for lenge. Men slik er gleden ved å ha hund. De er like elskelige og glade i meg fordi om det ble litt lenger enn vanlig dag i dag. Glede!

Og nå skal det ikke gjøres en skitt her i heimen i kveld. Tenker meg at godstol og TV bli løsningen. Startet på en serie på Netflix som heter The good wife. Slett ikke dårlig. Det blir nok en episode eller to tenker jeg hvis jeg holder meg våken. Fin førjulskveld til dere alle fra ho med bikkjene.

 

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s