To lys i dag

advent-1024x670

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

Å få lov å stå opp til en ny, flott desemberdag i verdens rikeste land, ja det er virkelig å ha vunnet i lotto. Tenker over dette ganske ofte jeg. Hvorfor ble jeg en av de som skulle få denne gevinsten? Dette er ting jeg har tenkt over på denne søndagsmorgen også  mens sola titter inn i stua mi og det brenner godt og varmt på peisen. Jeg har spist egg og bacon. Godt i gang med kaffekopp nr to. Slike ting tar vi for gitt. Men neimen om vi burde. Som dere sikkert skjønner så leser jeg litt på søndager. I dag  har jeg ulike aviser som skal gås gjennom. Lest litt nettaviser på morgenen. Og ser da at vår kjære Mr. Trump allerede har «tatt seg til rette» og ringt noen av statslederne som han anser som vennene sine. Pressetalsmannen til Det hvite hus, gikk til det uvanlige skritt å gi en påtroppende president råd om å benytte seg av ekspertisen til sitt eget utenriksdepartement og utenrikstjeneste. Det er jo ganske utrolig at den som skal bli USAs leder ikke har respekt for hvordan en statsleder opererer. Men uventet er det vel kanskje ikke. Ser også en overskrift i Aftenposten om at det er betenkelig hvis USA skal ledes via Facebook og Twitter. Ja, ja. Tenker da med gru på alt han kan finne på fremover. «Morna Jens»-sekvensen var liksom ingenting i forhold.

Over til det mer hverdagslige her på Storgård. Jeg våknet tett i brystet og med hodepine. Håper det ikke blir en skikkelig forkjølelse. Som jeg nevnte i går kunne det kanskje bli en bytur og gavehandel. Og slik ble det. Ja, vi snakker impulskontroll her. Jeg gjorde meg i stand og for av sted til Notodden. Og fikk handla inn julegaver til store og små. Ønskelister lot jeg være ønskelister. Så jeg fann mye fint. Kan ikke skrive inn noe her da noen av mine kjære er følgere på bloggen. Men håper den som får gaven blir glad. Så nå er den stria over for meg. Jeg kan bare kose meg de helger og ettermiddager jeg har igjen før jul.  Det var igrunn ingen stor trafikk i butikkene i går. Kanskje handler folk tidligere eller venter. Det var iallefall ikke noe stress.

img_3801

 

davVel hjemme igjen var det i grunn klart for en rolig kveld. Jeg hadde handla inn til middag. Men fikk en hyggelig melding fra naboen som lurte på om femåringen skulle komme over med noen nybakte pizzahorn. Å så hyggelig. Hva har jeg gjort liksom som får levert nybakt pizza på døra uten å ha bestilt? Takk til mine fineste naboer.

 

En annen ting fra i går ettermiddag. På radioen i bilen i det jeg kjørte ut av Notodden hørte jeg om drapet på Maxbo som akkurat var skjedd. Fryktelig. Men jeg tenkte ikke mer over det. Vel hjemme og litt utpå kveldinga ringer min yngste datter og lurer på om jeg er vel hjemme igjen. Hun visste jeg var på Notodden. Hun hørte om drapet og tenkte at mamma kan jo ha dratt på Maxbo. Dette tar meg 20 år tilbake i tiden da mine tre barn var i ferd med å bli voksne og ofte var ute på helgene. Gjerne med min bil. Vi bodde i Osloområdet den gangen. Jeg kunne høre på radioen at det var noen ulykker eller stygge hendelser i byen. Da var det alltid å ringe alle barna og høre hvor de var og at alt var bra. Så nå er det altså barna som passer på mamma. Rart hvordan rollene vil bli byttet om etterhvert som åra går.

I dag skal jeg og dyra mine bare kose oss. Strikke, lese og gå en fin tur i fint vær. To travle uker igjen før nedtrapping til juleferien. Det blir deilig det. Barn, barnebarn, lange dager, seine netter, bøker, Netflix, masse god mat og kanskje noen hyggelige lag også. Ha en fin søndag der ute.

dav

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s