Søndagskveld

kveldVinterstemninga er på plass. Definitivt. Kjørte en tur i ettermiddag i det mørket senka seg og det var nesten som julestemninga hadde kommet til meg. Men heldigvis det er ennå noen uker igjen. Det har snødd mye i helga. Ute på min terrasse og lille hage er det så vakkert. Potentillahekken er dekt av et tykt snølag. Månen er på veg opp. Jeg har alltid litt problemer med å se om det er ny eller ne når det gjelder måneskalker. For 45 år siden lærte jeg av min kjæreste hvordan jeg skulle se forskjell på dette. Hvis du kan skrive en liten a i månen, da er det avtagende. Så da er jo den motsatte halvmånen på vei opp. Rart hva man husker og fyller opp harddisken sin med.

Helga er snart over. Jeg har endelig kunne sette med ned i godstolen på TVrommet og bare gjøre ingenting resten av søndagskvelden. Helga mi starta med julebordet på fredagskvelden. Det ble en fin kveld der alt gikk som det skulle. Den harde kjerne ga seg vel ved ett tida. Som vanlig er det alltid noen av oss som må være sist.

Det å våkne opp til snødekt hage på lørdag var i grunnen ganske fint. Dagen min starta med Aftenposten og Amagasinet ved peisen med kaffe og frokost. Det er fint. Utpå formiddagen i et flott vinterlandskap tok jeg med hundene og gikk ned til kontoret for å hente bilen og rydde litt i lokalene. De var fint med en luftetur.

tussejuv

Jeg har hatt en svært travel tid de siste månedene. Og jeg er skrudd sammen slik at for å mestre travelhten i forbindelse med jobb så må jeg droppe noe av oppgavene i heimen. Så når helga kommer er huset mitt et eneste rot. Så da var det bare å sette i gang. Og når det er for kaotisk pleier jeg likegodt å ommøblere. Jeg vet ikke hva som er med meg, men slik har det alltid vært. Gud hjelpe meg hvor mange fredager/lørdager jeg har gått rundt med «møblene på ryggen». Jeg rakk å bli ferdig med stue, kjøkken og TVrom før kvelden kom. Og da var det bare å prøve å holde seg våken til Skal vi danse var ferdig. Men midt i ommøblering, vaskebøtter og bikkjer ringte det på døra. Og utenfor stod verdens vakreste nabo og femåring med en plastboks med varme, nybakte pizzasnurrer. Snakk om å være heldig. Og de var så kjempegode. Så da slapp jeg unna lørdasmatstellet også. Så takk for å ha så fine naboer.

hannapizz

Etter en natts søvn var planene klare for søndagen. Vaskebøtte, støvsuger, vakserom, skure bad …… Og nå er mange timer med husarbeid endelig unnagjort. Senga er kledd med nyvaska, deilig sengetøy, badet blankskura og alt rotet på vakserommet er borte. Det er så fint at jeg nesten har lyst til å sitte på badet resten av kvelden. Av erfaring vet jeg at det er ikke så  mange dagene før det begynner å hope seg opp med litt av hvert igjen. Men mitt motto er: Nyt mens du kan! Jeg har nok brukt seks timer i dag for å få orden både her og der i heimen.

stue2

spises

 

stue3

Så var det hundene da som har gått bak meg i hele dag og ventet på å komme på tur. Det har blitt lettvinte løsninger med lufting i hagen. Forresten så ringte den fine nabojenta på i formiddag og ville låne Dennis. Hun og familien har en nydelig liten valp av samme rase som Dennis. Og de to har det topp i sammen. Så Dennis fikk en time i naboens hage og var svært fornøyd. luna2

Men i kveldinga var det bare å ta på vintertøy og lua og ut på tur. Det var deilig å få litt luft. Og vakkert var det også. Så nå er alle fornøyde.

luna1

Jeg har spist restemiddag med et glass rødt til. Og kaffe og sjokolade ble det også. Så da er det bare og hvile foran TV´n. Blir nok ikke veldig seint før jeg kryper opp i den nyvaska og deilige senga mi med alle de gode putene og boka mi. Må forresten bare ta med dette bildet som kom inn på telefonen min i ettermiddag. Det er mitt vakre barnebarn på besøk hos tante for å lage vafler. Ikke tvil om at dette er helt topp. Skulle så gjerne ha vært der……..

idaHa en flott søndagskveld. Og husk Nobel!

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s