Smalltalk til middag

img_3502Jeg er så glad fordi jeg kan omgi meg med noen som er utstyrt med evnen til å drive smalltalk, ja det er alfa og omega for trivselen på Frivilligsentralen vår.

Hver torsdag serveres det hjemmelagd middag i den lille kaféen vår. Og da kommer det en del mennesker for å spise, og mange liker å ha selskap under middagen. Og akkurat slik var det i dag. Ruth som er den trofaste frivillige på torsdager og mange andre dager, satte seg sammen med en av stamgjestene som kom aleine. Og da gikk praten på ulike tema. Tema som spenner vidt vil nå jeg si. Det var alt fra supper, andre verdenskrig og artrose. Du verden så mye man  kan rekke over på en liten time. Jeg takker for å ha slike mennesker rundt meg. Kan du tenke deg så grusomt som å være til bords med mennesker som ikke kan smalltalk. Da får jeg ganske enkelt litt panikk og snakker enda mer enn vanlig, og jeg snakker mye.

Vi har hatt mer enn nok å gjøre idag. Et tredvetalls gjester var med på dagens Sogevandring som i dag var en busstur i sentrum som tok for seg alle kaféer og bakerier som i sin tid fantes her. Og det var mange. Vi serverte smørbrød og vafler. Og seinere på dagen var det middag.

Jeg og Agnes har dekket bord og pyntet til morgendagens julebord. Godt å ha det meste ferdig i god tid. Jeg har også laget mat store deler av dagen til morgendagens fest. Spennede fordi jeg prøvde noe nytt. Nå er det bare snakk om:Er det nok? Ikke lett å beregne til 35-40 stykker. Jeg har en tendens til å lage i overkant mye. Så det å treffe riktig her er vanskelig. Får se om det blir hjemmelaget bakst i morgen i tillegg da.

Det brenner lystig i peisen. Jeg har dumpa ned i godstolen med beina på fotskammel. Kjenner at det hadde vært helt greit å legge seg nå, men da må jeg stå opp i otta. Ikke så stas det heller. Så jeg må nok holde ut noen timer ennå. Det blir en laaaang dag i morgen.

img_3556

 

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s