Familien – store og små

Dagene raser avgårde. Jeg har vært på farten siden fredag ettermiddag. Det har vært en riktig koselig helg sammen med familien i Oslo.

Fredag er dagen når både store og små er slitne etter en masete uke. Så vi møttes i kveldinga i nyvaska hus og glede over å være sammen. Bestemorbarna gleda seg til jeg kom. Jeg ble ringt opp et par timer før ankomst av et av barnebarna som håpa jeg var rett rundt hjørnet. Og slikt gjør en bestemor glad. Litt nytt vintertøy til begge var med i bagasjen og det passa bra.

Vi spiste en deilig kyllingwok med ingefær og koreander i. Det smaka nydelig med en flaske av min svigersønns gode rødvin til. Han var på jobb og måtte få restemat ved midnatt.

Lørdag hadde vi laga avtale med den andre dattera mi om å hente småjentene henens slik at mor og far fikk litt barnefri som skulle brukes til sparkling og maling. Vi hadde bare kjørt fem minutter før den lille toåringen spydde over hele seg og litt av baksetet. Så starten på dagen kunne vært bedre. Men etter en runde i badekaret til tante og litt mat, gikk det supert. Barna hadde en  fin dag. Tre hunder en enda finere dag. Og til kvelds var hele storfamilien samlet til god lammesteik med godt drikke og dessert. Store og små barn var fornøyde og ikke minst bestemor som fikk tilbringe hele dagen med de som betyr absolutt mest i mitt liv.

Vi stod opp grytidlig søndagsmorgen, klokka var stilt tilbake, og satte oss i bilene for å kjøre langt til fjells der datter og svigersønn hadde kjøpt hyttetomt. Vi skulle kappe litt tre på tomta og være med og se på hvor på tomta hytta skulle plasseres. Det var en fantastisk tomt på 1000 meters høgde med et fantastisk utsyn. Så jeg gleder meg allerede til å dra på hyttetur.

hyttetomt

Det ble veldig mange mil i bil for både meg og bikkjene og vi var ganske slitne når vi kom hjem i stummende mørke.

Men en flott helg.

Mandagen kommer fortere enn svint. Og vips så er uka i full gang igjen. Jeg var alene på kontoret og hadde hendene fulle hele dagen. Mandagskvelden tilbringa jeg i sofaen med strikketøy og URIX. Jeg sovna forøvrig fra hele Trump og Clinton spetakkelet.

I dag, tirsdag, har det vært en roligere dag og strålende vær ute. Jeg drog hjem litt tidligere og fikk en flott times spasertur med hundene i sola. Nå er middag fortært og kaffe og sjokolade likeså. Jeg liker å sitte ved spisestua, ingen lyder, bare hundene som tusler rundt. Skumringstimen er veldig fin synes jeg.

Kvelden i dag skal brukes til å forberede julefesten for mine kjære frivillige på fredag. Vi blir rundt 40 stykker som skal feire oss selv, spise god mat og drikke godt. Så det er en god del som skal være unnagjort før blondekjolen og stiletthælene kan tas på. Men moro er det!

ballongsko

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s