Våren er kommet

påskeliljer3

Å våkne ved åttetida av en liten fireråring som forsiktig sier «Nå er det morning bestemor», det er lykke for meg.

Opp på beina og så er dagen i gang. Sola skinner ute. Det er virkelig vårfølelse. Etter frokost er store og små familiemedlemmer igang med Ludo. Og bestemor var slett ikke dårlig. En liten seier.  Fireåringer blir fort utolmodige og nye ting stod på tapetet. Det var først maling og så var det ut.

Og plutselig kom bordkjøperen fra i går og bordet for av sted. Det ble jammen god plass.  Det er jo helligdag og stengte butikker. Og med min impulskontroll er det nok bra ellers så hadde vel et nytt bord vært i hus timen etter. Men jeg har mye av både store og små møbler. Eikebordet i hallen ble tømt for lamper og annet. Inn i stua og vips så ble det bare så bra. Mye bedre plass. Og dette kan jeg absolutt leve med en stund.

unnamed

Fireåringen og pappa er på lekeplasens. Babyen vil ikke sove og sitter i stolen sin ute i hallen sammen med mammaen sin som skal pakke om en mengde kolli før påsketuren på fjellet. Så da benytter jeg tiden til å pakke frem alle hagemøblene som var vinterlagra på terassen under presenning. Jeg pakker opp, soper og rydder. Og så er jammen terassen påskeklar også. To små påskeliljer gjør det lille ekstra.

ute

Snart er datter og familien klar til avreise og jeg er alene igjen. Men overskuddet av møbleringen og sol ga ide til å be en venninne på middag. Det fallt i smak. Hun ville spasere opp bakkene til meg.

dina

Jeg har kanskje ikke nevnt at jeg har en samboer. Vi har bodd sammen i tre år. Det fungerer utmerket. Men samboeren må luftes mye. Hun heter Dina, er fem år og har fire bein. Verdens fineste kompis. Hun ble puttet i bilen og avlevert hos venninnen som skulle på middag. Vips så var dagens langtur i boks og jeg kunne konsentrere meg om middagslagingen. Det ble røkt torsk med poteter, gulerøtter og smør med gressløk. Med litt god rødvin inntil hadde venninnen min og jeg et fantastisk måltid i sydveggen på terassen. Hun hadde med seg molter og vaniljesuas. Så dessert og kaffe ble det også. Dagen var fantastisk.

Nå er sola borte, kvelden kommet og jeg har inntatt sofaen med Mac´n på kneet. Det skal jo blogges også!

Akkurat nå tenker jeg at jeg er kjempeheldig som kan sitte oppe i hele natt hvis jeg vil. Behøver ikke stå opp før jeg har lyst. Jeg kan gå i pysj i hele morgen om det passer. Og mest av alt. Jeg har verdens beste barn og barnebarn. Jeg vet at alle mine har det fint og koser seg i påska. Det er det som betyr noe. Familien er best!

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s